Zdrave stanice u našem tijelu emitiraju harmonične elektromagnetske signale i tako međusobno komuniciraju. No kad stanicu napadne patogen (npr. toksin, bakterija, virus i sl.), njezin signal postaje poremećen i ona više ne može učinkovito komunicirati s ostalim stanicama. Stanice tada ne mogu ispunjavati svoje zadatke, što dovodi do različitih zdravstvenih poteškoća, koje se isprva manifestiraju kao osjećaj iscrpljenosti, kroničnog umora, a kasnije kao različite organske promjene s pojavom bolesti i pratećih simptoma.

BICOM biorezonantna metoda temelji se upravo na detektiranju i prikupljanju elektromagnetskih signala stanica, koji se potom filtriraju kako bi se odvojili oni zdravi (harmonijski) signali od poremećenih (neharmonijskih). Nakon toga, BICOM uređaj u organizam šalje invertirane neharmonijske signale kao terapijske signale koji odbijaju patogen od napadnute stanice.

Riječ je o ugodnom i potpuno bezbolnom tretmanu kojim se ublažavaju simptomi i liječe bolesti bez štetnih nuspojava, te jačaju normalne fiziološke funkcije. Jedan tretman, prilikom kojega se na osobu u opuštenom sjedećem ili ležećem položaju postavljaju elektrode, traje 30 – 60 minuta, a cilj mu je umanjiti utjecaje koji izazivaju bolesti i tako ponovno aktivirati vlastite obrambene snage.

Liječenje biorezonancom koristi se već desetljećima u humanoj medicini, kao i u veterinarskoj praksi, a ovo su neke od indikacija za biorezonantnu terapiju: alergije, intolerancije na hranu, poremećaj imuniteta, akutne i kronične infekcije (bakterijske, gljivične, virusne, parazitarne), kožne bolesti, bolesti dišnog sustava, autoimune bolesti, reumatske bolesti, povrede, ožiljci, bolna stanja (akutna i kronična), emocionalni problemi i problemi ponašanja, kardiovaskularne bolesti, bolesti krvi, metabolički poremećaji, bolesti mokraćnog sustava itd.

Biorezonanca i liječenje Candide albicans

Candida albicans se inače nalazi se u ustima, probavnom, mokraćnom, genitalnom traktu i na koži svakoga od nas. Zdrav organizam drži ju pod kontrolom, no kada je ravnoteža u organizmu narušena, dolazi do infekcije Candidom. Takva infekcija može uzrokovati različite zdravstvene probleme – probleme sa spavanjem, depresiju, probavne probleme, alergije, psorijazu, multiplu sklerozu itd.
BICOM biorezonantnom metodom liječenja uspješno se uništavaju kolonije Candide u nekoliko tretmana ovisno o svakom pojedinom slučaju.

Biorezonanca i mršavljenje

Ako se nikako ne uspijevate riješiti viška kilograma, postoji mogućnost da je uzrok vašeg debljanja intolerancija na određenu namirnicu. Konzumacija hrane na koju ste preosjetljivi uzrokuje povećanje tlaka krvi, zbog čega dolazi do zadržavanja vode i povećanja težine.
BICOM biorezonantnim tretmanom moguće je utvrditi koja vam namirnica smeta kako biste ju mogli isključiti iz prehrane i tako se riješiti viška kilograma, ali i različitih upala, bolova, ukočenosti i sl. Također, biorezonancom je moguće i “izbrisati zapis određene namirnice u tijelu”, pa namirnice na koje ste bili preosjetljivi možete nakon nekog vremena ponovno konzumirati bez straha da će vam naštetiti.

Biorezonanca i prestanak pušenja

Biorezonanca je iznimno učinkovita i pri odvikavanju od pušenja. Biorezonantni tretmani individualno su prilagođeni trenutnom stanju i potrebama osobe koja je odlučila prestati pušiti, a ponekad uključuju i stimulaciju akupunkturnih točaka (u VALERA centru koristimo elektroakupunkturu). Na ovaj način u potpunosti se može ukloniti želju i potrebu za cigaretama, te smanjiti apstinencijsku krizu, nemir i nervozu koji obično prate prestanak pušenja.

Biorezonanca i liječenje alergija

Alergije su jedan od najvećih problema modernog doba – iz godine u godinu raste broj onih koji imaju neku vrstu alergije. I dok klasična medicina ne poduzima ništa kako bi se riješio pravi uzrok ovakvih bolesti, biorezonanca se tu pokazala najučinkovitijim rješenjem – liječi alergije s uspjehom od preko 80%! BICOM aparatom moguće je utvrditi na što je osoba alergična te provoditi tretmane kojima se uklanja uzrok nastanka alergija, bilo da je riječ o peludnim, kroničnim ili nekim drugim alergijama. Kod ovakvih je tretmana najvažnije da pacijent surađuje, da se zdravo hrani i uzima dovoljno tekućine, te da izbjegava ono što mu izaziva alergije.

Biorezonanca u veterinarskoj praksi

Biorezonanca se uspješno primjenjuje u veterini već preko dva desetljeća i to tako da vraća ravnotežu i harmoniju u tijelu životinje, te otklanja probleme čak i prije prve pojave simptoma. Nema zapreka u primjeni i može pomoći kod gotovo svih bolesti životinja – alergija, poremećaja imunološkog sustava, bolesti probavnog trakta, urinarnih problema, krvožilnih i dišnih bolesti, ortopedskih problema, boli, neuroloških problema, metaboličkih problema i raznih drugih poremećaja.

U VALERA centru biorezonancu već godinama uspješno koristimo za liječenje različitih bolesti. U centru možete napraviti BICOM test i podvrgnuti se biorezonantnom tretmanu. BICOM test obuhvaća kompletno testiranje funkcionalnog stanja organizma, standardni alergo test i test intolerancije na hranu.

Također, možete nam se javiti i kako biste dogovorili besplatne konzultacije na kojima ćemo rado odgovoriti na sva vaša pitanja, savjetovati vas i pojasniti proces liječenja biorezonancom.