Što je? Gdje se nalazi? Dijagnoza i liječenje.

can1

Candida albicans u određenom broju kolonija raste u crijevnoj flori i prisutna je u svakom od nas. Nalazi se u ustima, probavnom, mokraćnom, genitalnom traktu i na koži. Zdrav organizam drži razinu Candide pod kontrolom. Dobre bakterije kontroliraju broj gljivica i sudjeluju u njihovoj eliminaciji. Candida se pojačano množi uslijed narušenog imunološkog sistema, zbog poremećene crijevne flore, loših prehrambenih navika (previše šećera, pšenice, kvasca, fermentirane i procesuirane hrane), zbog stresa, prekomjernog korištenja antibiotika te sredstava protiv kontracepcije. Sve to dovodi do kandidijaze – infekcije Candidom i uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme.

Infekcija Candidom još uvijek nije prihvaćena kao medicinsko stanje, od strane liječnika. Holistički liječnici su odavno prepoznali da Candida uzrokuje brojne zdravstvene probleme kao što su:

kronični umoralergije
depresijeletargija
probavni problemižgaravica
problemi sa spavanjemtamni prsten oko očiju
Hipotiroidizamučestale upale mokraćnog mjehura
naglašen PMSvaginitis
slaba koncentracijagubitak pamćenja
kronična bol u leđima i vratunemogućnost gubitka tjelesne mase
Iritabilnostanksioznost
astmakašalj
zadah iz ustalupus
bolesti uha, grla i nosaakne
hiperaktivnost kod djeceautizam
ekcemiosipi po koži
zatvor ili učestale stolicegrčevi kod djece
psorijazamultipla skleroza
endometriozafibromijalgija
ulcerozni kolitisatletsko stopalo
bolesti srcasklerodermija

Pomoću svojih korijena Candida se hvata za crijevni zid i ako se tada ne zaustavi njezin rast, buši crijevnu stjenku i stvara sićušne rupice u crijevnom zidu. Rupice omogućavaju nepotpuno probavljenim proteinima, toksinima te Candidi ulazak u cirkulaciju i širenje po cijelom tijelu. Radi se o sistemskoj kandidijazi i ima loše učinke na imunološki sustav. Najteži oblik infekcije Candidom je Candida- septikemija i radi se o trovanju krvi i infekcijom svih organa. Pogađa pacijente koji boluju od po život opasnih poremećaja.

Dr. Simoncini (stručnjak u području onkologije, dijabetesa i poremećaja metabolizma) je shvatio, da formiranje stanica raka nije „pogreška“ u radu organizma, nego zaštitna reakcija organizma na invaziju candide. Organizam, braneći se od invazije candidom, izgrađuje obrambene zapreke uz pomoć vlastitih stanica, koje zovemo „rak“, kako bi spriječio daljnju invaziju candide na organe. Na kraju pravi uzročnik raka ali i drugih bolesti, tvrdi dr. Simoncini, je oslabljeni imunitet koji nije sposoban držati nivo candide u organizmu pod kontrolom.

Žene su podložnije razvoju infekcije Candidom jer njihova anatomija odgovara naseljavanju Candide. Infekcija često zahvaća bebe koje se mogu inficirati putem majčinog mlijeka ali i djecu.

Faktori koji pogoduju razvoju infekcije Candidom su:

1. Prehrana

Moderan i ubrzan način života poremetio je prehrambene navike, a glavni krivac je sve prisutni šećer koji se nalazi u slatkišima ali i u gotovoj procesuiranoj hrani i pićima. Ostali krivci su: ugljikohidrati (posebno ako sadrže kvasac), stimulansi (kava, čaj ili alkohol) koji dovode do otpuštanja adrenalina koji mobilizira šećer iz krvotoka.

Intolerancija i alergije na hranu mogu uzrokovati „sindom probušenih crijeva“ što je idealno tlo za razvoj Candide. 2. Lijekovi

Učestalo i dugotrajno korištenje antibiotske terapije dovodi do razvoja infekcije Candidom. Antibiotici ubijaju dobre bakterije i omogućavaju širenje Candide. Učestalo uzimanje antibiotika (koji bi trebali poboljšati njihov imunološki sustav) potiču rast gljivica koji opet slabe imunološki sustav i to opet vodi do novih antibiotika te je iz tog začaranog kruga teško izići. Antibiotici se često nalaze i u hrani koju jedemo. Simulatori razvoja gljivica su i neki drugi lijekovi kao što su: kortikosteroidi, imunosupresivi, kontracepcijske tablete te hormonska nadomjesna terapija.

3. Hormonalne promjene (prirodne i umjetne)

Candida ima estrogenske i progesteronske receptore te je to razlog zašto „voli žene“. Infekciji Candidom su podložnije za vrijeme menstrualnog ciklusa i u trudnoći (razina progesterona je tada povišena). Hormonska nadomjesna terapija za vrijeme menopauze također pogoduje razvoju Candide.

4. Stres

Stres, posebno ako je dugotrajan, iscrpljuje imunološki sustav. Odgovor na stres u organizmu je da normalna sekrecija probavnog sustava postaje kiselija, a učestalost peristaltike je rjeđa, što ugrožava dobre bakterije.

5. Toksični čimbenici

Izloženost živi i olovu te učestalo konzumiranje klorirane vode pridonosi rastu Candide. Ona reagira na živu u amalgamskim plombama na zubima stvarajući metilirani oblik žive u crijevima, a njena prisutnost otežava uništenj Candide.

Dijagnoza Candide albicans:

  • Test s Bicom aparatom (za nekoliko minuta biorezonantnom metodom možete saznati imate li povećan broj kolonija Candide ali i ostalih gljivica)
  • Pregled stolice na Candidu
  • Detekcija antitijela Candide albicans ELISA metodom (IgM antitijela – akutna infekcija, IgG antitijela – kronična infekcija)

Liječenje Candide albicans:

  • Anti – candida dijeta što znači potpuno izbaciti pšenicu, šećer, kvasce, voće (osim limuna i kiselog voća), suho voće, ocat i sve fermentirano, gljive, alkohol, kikiriki, pistacio, kavu, crni čaj, sireve, mesne i konzervirane proizvode
  • Bicom terapija candide – biorezonantnom metodom liječenja uspješno se uništavaju kolonije Candide u nekoliko tretmana ovisno o svakom pojedinom slučaju

 

Kontaktirajte nas

Biorezonanca povećava prirodnu funkciju metabolizma i mogućnost regeneracije tijela. Potpuno bezbolno i bez popratnih štetnih efekata.

Kontaktirajte nas