Današnja veterinarska medicina nudi bezbroj cjepiva kao prevenciju protiv nekih bolesti što je propisano i Zakonom. Na taj način se štiti zdravlje životinja ali i ljudi od mnogih zaraznih bolesti i zoonoza. Većinom životinje dobro podnose cjepiva i neželjenih reakcija nema, no činjenica je da postoji određeni broj životinja koje imaju neželjene popratne reakcije na određene supstance iz cjepiva. Loša reakcija pokreće puno dublje procese u organizmu životinje i dovodi do disbalansa (mentalnog, emocionalnog i fizičkog) što rezultira bolešću. Sama bolest se ne mora odmah pojaviti i zbog toga je često ne povezujemo s lošom reakcijom na cjepivo. Homeopat veterinar će uvijek pitati o cjepivima i reakcijama na njih i dobro će znati kako je eventualna reakcija utjecala na trenutnu bolest.

Homeopatija ima rješenje za poteškoće nastale lošom reakcijom na cjepivo. Postoje određeni pripravci koji poništavaju negativne učinke cjepiva na životinjski organizam. Koji će pripravak životinja dobiti ovisi o svakom pojedinom slučaju. Važno je reći da se neželjene reakcije mogu spriječiti pravovremenim uzimanjem (prije cijepljenja) određenih pripravaka ovisno o procjeni veterinara homeopata.

homeopatska_prevencijaHomeopatija je inače sustav medicine koji ne prepoznaje potrebu za prevencijom bolesti kao recimo aplikacija cjepiva u klasičnoj veterinarskoj medicini ali su neke situacije predvidive pa ih tako možemo prevenirati homeopatijom. Npr. ako je životinji neophodna kirurška intervencija (sterilizacija, kastracija… ili neki drugi zahvat) možemo spriječiti komplikacije, ubrzati oporavak, smanjiti krvarenje i životinji „izbrisati“ šok i traumu od zahvata. Homeopatskim pripravcima, također, možemo umanjiti loše učinke anestezije. Ako se ozljede na vrijeme tretiraju homeopatskim pripravcima prevenirat ćemo komplikacije koje se mogu pojaviti. I mnoge zarazne bolesti se mogu prevenirati homeopatijom, pa dakle, ako znate da je vaša životinja u rizičnoj skupini ili na rizičnom području gdje se javlja određena bolest možete razmišljati o prevenciji homeopatijom.

Kontaktirajte nas

Homeopatija poštuje zakone zdravlja,
bolesti i snage i pomoću nje moguće je potaknuti organizam na što prirodnije funkcioniranje.

Kontaktirajte nas