homeopatske_kuglice

Homeopatski lijekovi se razlikuju od klasičnih lijekova prvenstveno po svom izgledu. Zovu se homeopatske granule, a još možemo od korisnika homeopatije čuti: kuglice, globulice, pelete, točkice, zrnca, pripravci, remedije, perlice…Osim u ovom obliku homeopatski pripravci mogu biti i u drugim oblicima , no najčešće su kapi.

Zašto su baš kuglice? Upravo zato da se njihov izgled poveže s homeopatijom i da se ne miješaju s klasičnim lijekovima.

To su šećerne kuglice ( kao nosioci) na koje je nakapana djelatna tvar određenog pripravka. Kuglice mogu biti različite veličine i to nema utjecaja na „jačinu“ lijeka. Isto tako propisana doza homeopatskog lijeka se ne daje prema težini ili veličini životinje. Jedna granulica jednako djeluje kod malih i velikih životinja.

Primjena homeopatskih kuglica kod životinja:

Ako ste u mogućnosti stavite ih direktno na sluznicu usta ili ih otopite u vodi te sa špricom aplicirajte u usta. Nije nužno da životinja popije svu tekućinu u kojoj se otapala kuglica. Važno je napomenuti da se homeopatski lijekovi ne miješaju s hranom, dakle, daju se bar 15 min prije ili poslije obroka, a može i duže.

S obzirom da su homeopatski lijekovi osjetljivi evo nekoliko savjeta za primjenu i čuvanje homeopatskih pripravaka:

1. Homeopatski kuglice uzimaju se plastičnom žličicom ili čepom bočice te se rastope pod jezikom bez uzimanja vode. Ne diraju se prstima. Ako vam nema tko pomoći prilikom otvaranja usta životinji možete koristiti i medicinsku rukavicu te staviti kuglicu životinji na sluznicu usne šupljine. Neke životinje rado poližu homeopatsko zrnce kada im se stavi na tanjurić. Najjednostavnije je otopiti homeopatsku granulicu u malo vode u staklenoj čaši kružnim pokretima te ju špricom aplicirati u usta. Na taj način ste sigurni da je životinja dobila homeopatski lijek. Vlasnici najbolje poznaju svoju životinju i sigurno će pronaći najjednostavniji način kako dati homeopatsku kuglicu. Kako životinje osjećaju da će im homeopatski lijek pomoći vrlo često jedva dočekaju da homeopatsku granulicu poližu.

2. Barem 15 minuta prije i 15 minuta poslije uzimanja homeopatskog lijeka životinja ne bi trebala jesti.

3. Vrećicu s homeopatskim kuglicama treba dobro zatvoriti i ne izlagati ju suncu ili jačim elektromagnetskim zračenjima (mobitel, kompjuter, TV, mikrovalna…..). Dobro ju je omotati aluminijskom folijom jer nema torbe ni džepa koji nema bar jedan mobitel.

4. Bilježite sve promjene ili reakcije kao i važne događaje kako bi ih mogli reći svom homeopatu kod sljedećeg posjeta.

5. Nije preporučljivo davati životinji homeopatske kuglice bez konzultacije s homeopatom jer subjektivni faktor može onemogućiti da vidimo važne objektivne simptome kod životinje ali i u obitelji.

Kontaktirajte nas

Homeopatija poštuje zakone zdravlja,
bolesti i snage i pomoću nje moguće je potaknuti organizam na što prirodnije funkcioniranje.

Kontaktirajte nas