U posljednjih nekoliko desetljeća broj oboljelih od različitih alergija u svijetu značajno je porastao. Iako klasična medicina nema jasan odgovor na pitanje zbog čega nastaju alergije, ali ni prava rješenja za ovaj sve veći zdravstveni problem, trend neprestanog porasta broja oboljelih ne možemo ne povezati sa životnim navikama i uvjetima u kakvima živi suvremeni čovjek. Zagađenost zraka koji udišemo, hrane koju jedemo i vode koju pijemo sve je veća. Sve je veća naša izloženost različitim vrstama štetnih zračenja. Sve smo manje usklađeni s prirodom i, posljedično, naš je organizam sve zbunjeniji jer utjecaji kojima je izložen u posljednjim desetljećima dramatično su drugačiji od onoga na što je bio navikavan tisućama godina.

Sve je više toga što šokira naš organizam, što mu je neprirodno i neodgovarajuće i zbog čega jednostavno ne može funkcionirati na pravi način.

Kako nastaje alergija?

Prema nekim procjenama, čak 30 do 40 % osoba u svijetu boluje od neke vrste alergija. Najviše raste broj oboljelih među djecom i mladima, dakle, u onim skupinama koje su od rođenja izložene suvremenim zagađenjima zraka, hrane i vode.

Možemo reći da su alergije posljedica neodgovarajućeg imunosnog odgovora organizma na alergene. Naime, alergija nastaje kad naš organizam počne određeni vanjski čimbenik koji nije štetan prepoznavati kao štetan.

Dolazi do svojevrsne pogreške u sustavu i naš se organizam zabunom počinje braniti od nečega što mu zapravo ne smeta.

Ti vanjski čimbenici, koje naš organizam krivo interpretira i koji potom izazivaju čitav niz obrambenih reakcija, nazivaju se alergeni. Nastale reakcije mogu biti različite, od onih koje su samo iritantne (npr. curenje nosa, blagi svrbež i sl.) do onih koje ozbiljno ugrožavaju život (npr. nateknuća zbog kojih dolazi do zatvaranja dišnih puteva i sl.).

O važnosti zdrave prehrane i o tome koliko o zdravlju crijeva ovisi cjelokupno naše zdravlje već smo pisali, no to ponovno moramo istaknuti jer je upravo loša i neodgovarajuća prehrana jedan od glavnih uzroka pojave alergija. Oštećena crijevna flora i manjak dobrih bakterija čine naša crijeva propusnima, a nas izloženima različitim vrstama oboljenja. Naš imunološki sustav tako slabi i počinje raditi greške – više ne napada bakterije i viruse, već hranu, pelud ili vlastite stanice tijela.
Više o različitim vrstama alergija možete doznati u tekstu Vrste alergija i njihovi uzroci.

Kako se riješiti alergija?

U našem VALERA centru uspješno liječimo različite vrste alergija metodama BICOM biorezonance. Za početak, možete ispuniti kratki upitnik na našoj web stranici i doznati jeste li alergični!

BICOM aparatom moguće je utvrditi na što je osoba alergična (testiranje na alergije) te provoditi tretmane kojima se uklanja uzrok nastanka alergija, bilo da je riječ o peludnim, kroničnim ili nekim drugim alergijama. Kod ovakvih je tretmana najvažnije da pacijent surađuje, da se zdravo hrani i uzima dovoljno tekućine, te da izbjegava ono što mu izaziva alergije.

Također, ne smijemo zaboraviti da od alergija pate i naši kućni ljubimci, koji su izloženi istim štetnim utjecajima kao i mi. O ovoj smo temi već pisali u tekstu Što sve muči naše kućne ljubimce?, a u centar nam se slobodno možete javiti i ako vaš ljubimac pati od alergija ili ima neke druge zdravstvene tegobe!

Ako je biorezonanca za vas nov pojam i željeli biste doznati više o ovakvom načinu liječenja, kontaktirajte nas i dogovorite besplatne konzultacije u VALERA centru!