Homeopatski_lijekoviHomeopatski pripravci mogu biti biljnog, mineralnog, životinjskog ili organskog porijekla. Pripravci se određenim postupkom sve više razrjeđuju čime se postižu sićušne, gotovo neznatne, doze originalne supstance. Radi se o postupnom razrjeđivanju uz ritmičko potresanje. No, tu se ne radi o pukom razrjeđivanju, već o ritmičkom potresanju supstance i otapala čime se količina fizičke supstance smanjuje, ali se njena ”energetska vrijednost” povećava. Zato se taj postupak i zove POTENCIRANJE tj. zadobivanje snage.

Homeopatski pripravci dokazuju se i testiraju isključivo na zdravim ljudima i zato je njihovo djelovanje sigurno. Simptomi koje taj čovjek dobije daju sliku lijeka.

Načini propisivanja

U našim je ljekarnama dozvoljena slobodna prodaja homeopatskih pripravaka. To su uglavnom kombinacije više homeopatskih pripravaka za koje se zna da djeluju na pojedine sindrome. Osim toga, prodaju se i pojedinačni homeopatski pripravci. S obzirom na te dvije vrste pripravaka, razlikuju se i dva načina njihova propisivanja. Homeopat može klijentu dati samo jedan ili kombinaciju homeopatskih pripravaka.

Klasična homeopatija se drži načela da se ne kombiniraju homeopatski pripravci, nego se propisuje samo jedna supstanca koja potpuno pokriva cjelovitost i simptomatologiju osobe ili životinje. Taj način propisivanja zahtjeva golemo znanje i iskustvo homeopata.

Kontaktirajte nas

Homeopatija poštuje zakone zdravlja,
bolesti i snage i pomoću nje moguće je potaknuti organizam na što prirodnije funkcioniranje.

Kontaktirajte nas