Iako bi nam zdravlje uvijek trebalo biti prioritet, zbog suvremenog načina života često zapostavljamo dobre navike vezane uz prehranu, fizičke aktivnosti i sl. Konzumiramo puno nezdravih namirnica, na nezdrav način, malo se krećemo i – lako debljamo. Nažalost, i probleme s debljinom često nastojimo rješavati na potpuno nezdrave načine koji u kratkom vremenu daju drastične rezultate po pitanju smanjenja broja kilograma, nakon čega obično uslijede još veći zdravstveni problemi i još više kilograma. Mnogi se tako nađu u začaranom krugu koji ozbiljno narušava kvalitetu njihova života.

ZAŠTO SE DEBLJAMO?

Svaku masnu stanicu u našem tijelu možemo zamisliti kao malu tvornicu koja tijekom cijeloga dana proizvodi, čuva i oslobađa zalihe goriva, opskrbljujući tako tijelo dnevnim energetskim potrebama. Zdrav organizam pravilno stvara i pohranjuje energiju, no zbog nezdravog načina prehrane, pretjerane konzumacije šećera i drugih nezdravih navika dolazi do poremećaja u radu masnih stanica i počinjemo se debljati.

Debljanje dovodi do opterećenja srca i krvnih žila, do porasta krvnog tlaka, taloženja opasnih tvari u crijevima, ometanja rada unutarnjih organa, ugrožavanja metaboličkih procesa, poremećaja u funkciji i strukturi zglobova i kostiju.

Uzrok debljanja može biti i intolerancija, tj. nealergijska preosjetljivost na određenu namirnicu.

Kad godinama konzumiramo jedne te iste namirnice (poput pšenice, mliječnih proizvoda, šećera i kukuruza), obično s vremenom postanemo na njih preosjetljivi. Nastavak konzumacije takve hrane dovodi do različitih zdravstvenih problema, među kojima je i debljanje jer takva hrana drastično usporava metabolizam, slabi učinak probavnih enzima pa tijelo ne može pravilno razgraditi masnoće.

Dakle, ako se godinama bezuspješno borite s viškom kilograma, vjerojatno je uzrok vašeg debljanja upravo intolerancija na određenu namirnicu.

Naime, hrana na koju ste preosjetljivi potiče povećanje tlaka krvi, što uzrokuje zadržavanje vode i samim tim povećanje težine. Povećanje težine uzrokovano intolerancijom na hranu teško se može korigirati niskokaloričnim dijetama jer ne znamo koje namirnice trebamo koristiti u niskokaloričnoj dijeti.

TRETMAN MRŠAVLJENJA BIOREZONANCOM

Jednom kad štetne namirnice isključite iz prehrane, postići ćete gubitak tjelesne težine i nestanak simptoma poput upala, bolova, ukočenih zglobova itd.

U našem VALERA centru radimo test intolerancije na hranu pomoću BICOM aparata. Tako otkrivamo koju biste namirnicu trebali izbaciti ako želite izgubiti kilograme i općenito se osjećati bolje i zdravije.

Jednom kad se tijelo oslobodi takvog opterećenja, ono će odmah i bolje iskorištavati “dobre” namirnice koje brže prolaze kroz probavni trakt, što će posljedično ubrzati metabolizam i pridonijeti gubitku suvišnih kilograma.

Najvažnije je u čitavom ovome procesu to da nema gladi, da se dobro osjećate i da ste dobro raspoloženi. Izgubljeni kilogrami neće se vratiti ako budete dosljedni u eliminacijskoj dijeti.

No što ako smo intolerantni na puno namirnica i ako se iz određenog razloga jednostavno ne možemo odreći namirnice na koju smo preosjetljivi?

U takvim slučajevima moguće je pomoću BICOM aparata, nakon što je napravljen test intolerancije na hranu, “izbrisati zapis određene namirnice u tijelu” pa istu tu namirnicu nakon nekog vremena možete nastaviti konzumirati bez straha da će vam prouzročiti probleme.

BICOM biorezonantnim tretmanima doista se mogu riješiti različiti zdravstveni problemi, o čemu možete doznati više i na našoj web stranici, ali i na YouTube kanalu Zdravka za zdravlje, a ako vas zanima mršavljenje pomoću biorezonance, slobodno nas kontaktirajte i dogovorite besplatne konzultacije u našem VALERA centru.