mrs1

Zašto dijete nisu djelotvorne?

Konvencionalne i tradicionalne dijete koje rigorozno ne dopuštaju unos određenih namirnica obično nisu učinkovite. Možete izgubiti nekoliko kilograma u nekoliko tjedana ili čak mjeseci, ali takvu dijetu nećete moći dugo provoditi i nakon nekog vremena ćete se opet udebljati, što vašem organizmu neće biti ugodno.

Hrana bogata ugljikohidratima i šećerom te slatkiši podižu razinu hormona dobrog raspoloženja u našem tijelu, a to su endorfini serotonin i norepinefrin. Međutim, proces koji se pritom događa u tijelu uzrokuje i određene probleme. Naime, kad jedemo šećerom bogatu hranu, šećer naglo uđe u krv i potakne navalu inzulina i serotonina. Ako se razina šećera u krvi naglo poveća, poveća se i izlučivanje inzulina te razina šećera i endorfina tada opet naglo padne, što znači da ćete se osjećati gore nego prije i vjerojatno ćete željeti pojesti još nešto slatko da biste popravili raspoloženje. Tako ćete ući u začarani krug snažne želje za hranom, gomilanje kilograma, umora i naglih promjena raspoloženja, a taj je krug vrlo teško razbiti.

Ako godinama svakodnevno jedete istu hranu, s vremenom ćete vjerojatno postati osjetljivi upravo na te namirnice tj. razvit ćete preosjetljivost / netoleranciju na određenu vrstu hrane. Obično je upravo ona vrsta hrane koju žarko želimo uzrok dobivanja na težini. Opet smo u začaranom krug. Ako ste preosjetljivi na neku hranu, u tijelu se pojavljuje zakašnjela imunološka reakcija, i to katkad i nekoliko sati ili čak nekoliko dana nakon što ste u organizam unijeli spornu hranu. Nuspojave konzumacije te hrane kreću se od simptoma nadraženih crijeva do kožnog osipa, afta u ustima, Crohnove bolesti ili upale probavnog sustava, grčeva, problema s ušima, i umora te mnogih drugih teškoća. Iako preosjetljivost na hranu ne mora uvijek imati tako očite simptome, može izravno utjecati na apsorpciju hranjivih sastojaka, funkciju probavnih organa te reguliranje tjelesne težine. Često konzumirana hrana (poput pšenice, mliječnih proizvoda, šećera i kukuruza) navodi se kao najvjerojatniji uzrok pojave preosjetljivosti na hranu jer većina nas uistinu jede previše te hrane. Te su namirnice i najčešći sastojci gotove hrane iz supermarketa pa danas uopće nije teško razviti neku preosjetljivost na hranu, osobito ako jedete mnogo kemijski izmijenjene i prerađene hrane.

Problemi se pojavljuju kad svakodnevno jedete hranu na koju ste preosjetljivi jer to drastično usporava metabolizam. Naime, to slabi učinak probavnih enzima, što znači da tijelo neće moći pravilno razgraditi masnoće. Osim toga, ako svaki dan jedete istu vrstu hrane, ograničavate unos esencijalnih hranjivih tvari, vitamina, minerala i kofaktora.

Preporučljivo je napraviti test intolerancije na hranu i druge alergene. Tako ćete točno znati koja je vrsta hrane kriva za gomilanje vaših kilograma, loše raspoloženje, umor i bezvoljnost.

Test intolerancije na hranu možete napraviti uz pomoć Bicom aparata i za tren saznati koje namirnice rade problema vašem metabolizmu. Na početku terapije je potrebno izbjegavati otkrivene namirnice kako bi rasteretili tijelo imunološke reakcije i ubrzali metabolizam. Istovremeno radimo Bicom terapiju poništavanja otkrivenih alergena te po potrebi stimuliramo akupunkturne točke na uhu. Ovim načinom se uravnotežuje hrana, sprječava kruljenje želuca, aktivira se hormonska energija, smanjuje se potreba za hranom, umiruje se razdražljivost te uravnotežuje raspoloženje.

Odabir zdravih i dobrih namirnica za vas pomoći će vam da se osjećate izvrsno i izgledate fantastično, a o zdravlju da i ne govorimo. Ono si što jedeš! Hrana utječe na sve stanice, a samim time i na sve segmente našeg života: na raspoloženje, količinu energije, želju za hranom, kapacitet mozga, seksualni nagon, navike spavanja, i zdravlje općenito. Ukratko, zdrava je prehrana ključ za dobar život.

Dobra prehrana:

 • Potiče moć razmišljanja
 • Poboljšava raspoloženje
 • Smanjuje stres
 • Pojačava vitalnost
 • Osigurava zdravlje srca
 • Pomaže u borbi protiv starenj
 • Važan je čimbenik u borbi protiv raka
 • Jača imunitet
 • Sprječava glavobolje i napadaje astme
 • Poboljšava plodnost i seksualni nagon
 • Daje zdrav sjaj vašoj kosi, noktima i koži
Kontaktirajte nas

Biorezonanca povećava prirodnu funkciju metabolizma i mogućnost regeneracije
tijela. Potpuno bezbolno i bez popratnih štetnih efekata.

Kontaktirajte nas