ŠTO JE NLP?

NLP ili neurolingvističko programiranje predstavlja psihološko-komunikacijski model koji omogućuje detekciju i promjenu programa koji upravljaju našim ponašanjem s ciljem poboljšanja kvalitete života, te jednostavnijeg i bržeg postizanja željenih rezultata.

Riječ je o skupu jedinstvenih učenja i tehnika zasnovanih na psihologiji i lingvistici koje se bave programima koji oblikuju naše misli, komunikaciju i ponašanje, te tako utječu na naše emocije, donošenje odluka, postizanje rezultata itd.

Povijest NLP-a možemo pratiti od 70-ih godina prošlog stoljeća kada se javlja u SAD-u kao rezultat rada nekih od najpoznatijih psihoterapeuta i lingvista toga doba. Danas se ovaj model koristi u cijelom svijetu na različitim područjima – u psihoterapiji, zdravstvu, poslovanju, pedagogiji, coachingu, sportu itd.

NA KOJI NAM NAČIN NLP MOŽE POMOĆI?

NLP nam pomaže da shvatimo način na koji doživljavamo realnost, da shvatimo svoje reakcije i reakcije drugih ljudi, da se riješimo strahova i fobija te da promijenimo sva ona uvjerenja i ponašanja koja nas blokiraju i narušavaju kvalitetu našeg života.

Pojednostavljeno rečeno, pomoću NLP tehnika možemo mijenjati svoje raspoloženje, emocije, ponašanje i reakcije, tj. možemo oblikovati ponašanje koje će nas dovesti do uspjeha, zadovoljstva i zdravlja.

NLP nam omogućuje da usavršimo verbalnu i neverbalnu komunikaciju, ali i da nanovo uspostavimo ili popravimo komunikaciju sa svojim izvornim ja. Naime, čovjek u sebi već posjeduje sve potrebno za uspjeh, no tijekom odrastanja, uslijed različitih trauma i pod utjecajem strahova i drugih negativnosti gubi svijest o svojim sposobnostima. NLP mu pomaže da nanovo osvijesti i aktivira svoje resurse.

PRIMJENA NLP-A U VALERA CENTRU

Nakon što odradimo biorezonantne tretmane, po potrebi i u dogovoru s klijentom obrađujemo traume, emocije i strahove upravo pomoću NLP-a.

Naime, svaka je fizička manifestacija, pa tako i bolest, odraz mentalnog stanja. Svaka se negativna emocija, fobija ili trauma kroz određeno vrijeme projicira kao bolest na tjelesnom nivou.

Dakle, negativni energetski otisak dovodi do disbalansa na fizičkom nivou. Ako se takva stanja ne promijene na energetskom i mentalnom nivou, do bolesti može ponovno doći, bez obzira na to što je biorezonanca pomogla.

Iz tog razloga klijentima preporučujemo NLP pomoću kojega možemo brzo doći do uzroka problema te ga rješavati na način koji najbolje odgovara svakom pojedinom slučaju.

Kontaktirajte nas

Naša uspješna formula kombinacija je najsuvremenije tehnologije, prirodnih metoda te individualnog pristupa svakom klijentu!

Kontaktirajte nas