Bez obzira na to poznajete li činjenice koje govore o štetnosti pušenja, ono što je pušaču potrebno nisu činjenice i statistički podatci, nego plan i program koji će mu omogućiti prestanak pušenja.
Osnovni preduvjet je želja za prestankom pušenja. Mnogi ljudi čine pogrešku i ne razdvajaju želju od jačine volje. Pored želje i odluke da prestane s pušenjem, pušač mora pokrenuti snagu volje u pozitivnu akciju.
Odvikavanje od pušenja je proces, jer se organizam čisti od nikotina, a najčešći problem je potreba da se „zaposle ruke i usta“, odnosno da se nađe zamjena za cigaretu.

Ako ste odlučili prestati s pušenjem, a ne znate kojom metodom, predlažemo biorezonancu na BICOM uređaju.

Tretmani se izvode naprednom metodom biorezonance i individualno su prilagođeni trenutnom stanju i potrebama svakog pojedinca. Tretmani su ugodni, potpuno bezbolni i bez štetnih nuspojava.
Stimulirajući akupunkturne točke, izravno se djeluje na otklanjane uzroka ovisnosti i želje za cigaretom, što je iznimno bitno za ustrajanje u nepušenju i u periodu nakon završetka tretmana.

Detoksikacija organizma koja je uključena u tretman neophodna je za oslobađanje od nakupljenih toksina iz nikotinskog dima, katrana i ostalih komponenti koje cigarete sadrže, a jednako je važna za dugogodišnje pušače, kao i za one koji puše kraće vrijeme, ali su stekli ovisnost.

Tretmanima se u potpunosti otklanja želja i potreba za cigaretama te se smanjuje apstinencijska kriza, nemir i nervoza koji prate prestanak pušenja. Uz tretmansku podršku neizmjerno se lakše prebrođuju prvi dani odluke i nepušačkog načina života, a uz paralelni antistres tretman balansiraju se čakre i emocije te se tijelo vraća u harmoniju.

Od pušača do ne pušača dovoljna su tri tretmana.

Uz tretman odvikavanja od pušenja, bitno je promijeniti i životne navike. Zdrava prehrana, fizička aktivnost, odmor, hidratacija tijela, nužna su potpora procesu odvikavanja.

Jutro započnite s jednom ili dvije čaše tople vode i doručkom. Pijte dosta vode, aromatičnih biljnih čajeva i limunadu bez šećera. Čaj sa žličicom meda jača imunitet, čisti pluća i krvne žile. Voda je neophodna ne samo za detoksikaciju organizma od nikotina, nego i za dobro funkcioniranje živčanog sustava. Moždana tkiva sastoje se iz 75% vode. Izbjegavajte kavu, alkoholna pića i coca colu.

U danima odvikavanja pružite si dovoljno sna. Izbjegavajte noćne izlaske, odlaske u kafiće, noćne klubove koji vas dovode u napast da ponovo zapalite cigaretu. Kronično umorna osoba ne može početi kampanju protiv bilo čega, a posebno ne protiv cigarete.

Frontalne površine mozga najosjetljivije su na nedovoljnu količinu kisika, a to su upravo dijelovi mozga koji upravljaju funkcijom snage volje i razuma. Zbog toga poslije obroka, izađite u šetnju 15-20 minuta, duboko dišite i osigurajte mozgu dovoljne količine kisika. Ne posežite nakon obroka za kavom i cigaretom u naslonjaču.

Strastvenim pušačima godi jaka začinjena hrana, jer duhan umrtvljuje čulo okusa. Za čulo okusa zaslužni su okusni pupoljci, koji se nalaze na jeziku, nepcu, u ždrijelu i ostalim dijelovima usne šupljine. Meso, umake, prženu hranu, začine, slatkiše, treba zamijeniti laganim svježe pripremljenim obrocima, svježim voćem i povrćem, salatama, lješnjacima, bademima, kuhanom ili ribom s roštilja, piletinom ili puretinom, posnim sirevima, bezmasnim jogurtom.

Kao što treba izbjegavati sve vrste teške hrane, tako u periodu odvikavanja treba izbjegavati rafinirane šećere. Ako pušač koristi hranu bogatu šećerima, njegovom organizmu bit će potrebna veća količina vitamina B1 u sagorijevanju šećera u krvi. B1 vitamin vrlo je važan i za normalno funkcioniranje živčanog sustava. Rafinirani šećeri izazvat će uznemirenost i nervozu, koju treba izbjegavati tijekom procesa odvikavanja. Želju za slatkim smanjite mlijekom (bez laktoze) u koje ste dodali cimet i rogač.

Prestanak pušenja izvlači nutrijente iz organizma, pa bi bilo dobro koristiti multivitaminske preparate. U kombinaciji s pravilnom prehranom smanjit će simptome umora i razdražljivosti.

Istraživanja su pokazala da pušači imaju snižen nivo vitamina C, pa ga je potrebno dodatno unositi u organizam voćem i povrćem – jabuke, naranče, limun, kiselo zelje, paprika, brokula – ili suplementima.

Posebno je korisno povećati unos B vitamina, jer smanjuje želju za nikotinom i ublažava razdražljivost. Za prestanak pušenja važan je vitamin B3 (niacin), kojim obiluje piletina, puretina, jaja, leća, kikiriki, sezam, grašak i mekinje.

Riješite se nikotina, ugljičnog monoksida, umjetnih aroma i drugih toksina koji se nalaze u cigaretama.

I najduži put počinje prvim korakom.