Priroda nam nudi rješenja za sve postojeće zdravstvene probleme. Jednako tako, naše tijelo ima mogućnost samoiscjeljenja ako ga na pravi način na takav proces potaknemo.

Prema tome, ako ste se ikada pitali je li moguće liječenje bez lijekova i često agresivnih metoda klasične medicine, odgovor je – da.

Ljudskom je biću u medicini potrebno pristupati kao jedinstvu sačinjenom od fizičke, psihičke i emotivne dimenzije, a ključni je pojam na putu izlječenja pojam harmonije. Čišćenjem organizma od štetnih patogena koji narušavaju skladno funkcioniranje i vraćanjem u stanje harmonije, ne samo da nestaju bolesti i prateći simptomi, već organizam u cjelini jača.
Upravo biorezonanca i homeopatija pristupaju svakom čovjeku kao jedinstvenom biću, promatraju ga kao cjelinu i nude napredne metode izlječenja kojima se učinkovito otklanjaju i simptomi i uzroci, te se u organizmu potiču samoiscjeljujuće snage. Ove metode nisu namijenjene samo ljudima, već i našim životinjskim prijateljima, bilo da je riječ o različitim vrstama alergija na hranu, kožnim oboljenjima, traumama i sl.

U nastavku je pojašnjeno što je biorezonanca, a što homeopatija, te kako vam mogu pomoći da dođete do zdravlja, pa samim tim i do kvalitetnijeg, sretnijeg načina života.

BIOREZONANCA

Kada je riječ o definiranju i razumijevanju biorezonance, bilo bi dobro prvo objasniti kako funkcioniraju same stanice u tijelu.
Naime, sve stanice emitiraju elektromagnetske signale kojima međusobno komuniciraju. Zdrave stanice imaju harmonične signale i u rezonanci su s ostalim stanicama organizma, tj. međusobno komuniciraju razmjenjujući informacije putem frekvencija ili električnih impulsa.
Ako stanicu napadne patogen (toksin, alergen, virus, parazit, bakterija…), njezin signal postaje poremećen – frekvencijski uzorak patogena utječe na frekvencijski uzorak stanice.
Kad je komunikacija stanica tako poremećena, one ne mogu ispunjavati svoj zadatak i dolazi do različitih poremećaja u organizmu, koje prvo možemo početi primjećivati kao osjećaj iscrpljenosti, kroničnog umora, dok se kasnije počinju javljati i različite organske promjene s pojavom bolesti i pratećih simptoma.
Ovom problemu BICOM biorezonantni aparat pristupa na poseban način. On detektira i prikuplja sitne elektromagnetske signale stanica, filtrira ih i odvaja one zdrave (harmonijske) od poremećenih (neharmonijskih). Uređaj potom šalje invertirane neharmonijske signale nazad u organizam kao terapijske signale koji odbijaju patogen od napadnute stanice.

Prilikom tretmana BICOM aparatom, na osobu u opuštenom sjedećem ili ležećem položaju postavljaju se elektrode. Jedan tretman prosječno traje 30 – 60 minuta. Tretman se doživljava kao ugodan i potpuno je bezbolan. Cilj je tretmana umanjiti utjecaje koji izazivaju bolesti i tako ponovno aktivirati vlastite obrambene snage.

Metoda BICOM biorezonance u svijetu se koristi već desetljećima – i u humanoj i u veterinarskoj praksi. Biorezonanca ublažava simptome i liječi bolesti bez štetnih nuspojava, te jača normalne fiziološke funkcije.

Ovo su neke od indikacija za biorezonantnu terapiju: alergije, intolerancije na hranu, poremećaj imuniteta, druge endokrine bolesti, akutne i kronične infekcije (bakterijske, gljivične, virusne, parazitarne), kožne bolesti, bolesti dišnog sustava, autoimune bolesti, reumatske bolesti, povrede, ožiljci, bolna stanja (akutna i kronična), emocionalni problemi i problemi ponašanja, kardiovaskularne bolesti, bolesti krvi, metabolički poremećaji, bolesti mokraćnog sustava itd.

Biorezonanca učinkovito pomaže i kod liječenja Candide Albicans, mršavljenja, prestanka pušenja itd.

U Valera centru možete napraviti BICOM test i podvrgnuti se biorezonantnom tretmanu. BICOM test obuhvaća kompletno testiranje funkcionalnog stanja organizma, standardni alergo test i test intolerancije na hranu. Na našoj web stranici možete doznati više o biorezonantnom tretmanu, svjedočanstvima ljudi koji su a prošli ili pročitati BICOM znanstvenu studiju.

Ako se pokaže da ste intolerantni ili alergični na gluten, kazein, laktozu ili jaja, dobro će vam doći i kuharica Volim kuhati bez glutena, kazeina, laktoze i jaja, o kojoj također možete doznati više putem web stranice.

HOMEOPATIJA

Homeopatija je sustav liječenja koji na osnovu cjelovitog i individualnog pristupa pacijentu propisuje homeopatske pripravke. Ti pripravci omogućuju uspostavu poremećene ravnoteže u organizmu, a mogu biti mineralnog, biljnog, životinjskog i organskog podrijetla.

Homeopatski pripravci stimuliraju samoiscjeljujuće snage organizma, a djeluju na mentalnim, fizičkim i emocionalnim razinama osobe.

Kod homeopatije je iznimno bitan Hipokratov princip “Slično se sličnim liječi”, što znači da jedna supstanca uzeta u velikim količinama izaziva simptome koje ista ta tvar pripremljena na homeopatski način liječi.
Pripravci se dobivaju postupkom potenciranja, pri čemu se originalna supstanca postupno razrjeđuje uz ritmičko protresanje – tako smanjuje se masa i povećava energetska vrijednost fizičke supstance. Pripravci ne mogu biti toksični niti izazvati nuspojave ili ovisnost.
Homeopatski pripravci propisuju se na specifičan način jer je svaki pacijent tretiran kao specifična jedinstvena individua. Homeopat iscrpnim razgovorom dolazi do važnih informacija na osnovu kojih određuje konstitucijski lijek, nastojeći ne samo ublažiti simptome, nego i dugoročno popraviti zdravlje osobe.
Homeopatija može pomoći kod ozljeda, udaraca, nagnječenja, kod gripe, viroze, proljeva i povraćanja, kod kroničnih bolesti kao što su glavobolje, nesanice, alergije, astma, ginekološki problemi, a značajno može olakšati i PMS, trudnoću, porod i menopauzu.

Više o načinu propisivanja homeopatskih pripravaka, područjima primjene homeopatije, te povijesti homeopatije doznajte na našoj web stranici.

Želite doznati više o biorezonanci i homeopatiji, tj. o načinu na koji vam mogu pomoći? Kontaktirajte nas i dogovorite besplatne konzultacije!