U svijetu oko sebe vidimo različite boje zato što svaka od njih ima različitu frekvenciju. Dugine boje – crvena, narančasta, žuta, zelena, plava, indigo plava i ljubičasta nalaze se u svijet oko nas, ali i u nama samima, u ljudskom tijelu. Toplije boje se nalaze niže, a hladnije su u gornjem dijelu tijela. Neutralna zelena, boja prirode, je u sredini.

Baš kao i boje, svaki dio našeg tijela vibrira na različitoj frekvenciji. Cijeli trik oko očuvanja našega zdravlja je u tome da naše tijelo vibrira u harmoniji.

Nježne forma liječenja kao što su homeopatija, aromaterapija, Bachova cvjetna terapija, terapije bojama i svjetlošću primjenjuju se kako bismo izbalansirali i poboljšali našu životnu energiju.

Kada je postignuta ravnoteža na najsuptilnijem, eteričnom nivou našeg postojanja, počet ćemo se i fizički bolje osjećati.

ŠTO SU ČAKRE?

Kad govorimo o eteričnom nivou našeg postojanja, onda je važno pojasniti pojam i ulogu čakri. One su vanjske projekcije stanja našeg zdravlja. Svaka se odnosi na određeni aspekt fizičkog, emocionalnog i mentalnog stanja.

Svako tijelo ima sedam glavnih čakri. Svaka je čakra energetski centar, točka svjetlosti koja se okreće poput vira. Svaka je povezana s posebnom bojom i određenim organom.

PRVA – korijenska čakra (crvena boja)
Odnosi se na životnu snagu čovjeka, snagu uopće, moć i nagon za opstankom. Dragi kamen: rubin, crveni koralj.

DRUGA – sakralna čakra (narančasta boja)
Odnosi se na fizičku energiju, seksualnost, romantične osjećaje i reproduktivne organe. Dragi kamen: carnelian, tigrovo oko, jantar.

TREĆA – pupčana čakra (žuta boja)
Odnosi se na probavu, a kad je u balansu, daje nam osjećaj sigurnosti. Također, vrši kontrolu fizičkog tijela. Dragi kamen: citrin, žuti topaz.

ČETVRTA – srčana čakra (zelena boja)
Odnosi se na emocije, osjećaje, kao i na funkciju srca i pluća, cirkulaciju i disanje. Dragi kamen: smaragd, žad, malahit.

PETA – grlena čakra (plava boja)
Odnosi se na komunikaciju i emotivno izražavanje, te kontrolira čitav metabolizam. Povezana je s jezikom, ždrijelom, štitnom i paraštitnom žlijezdom. Dragi kamen: tirkiz, lapis lazuli, safir.

ŠESTA – treće oko (indigo plava boja)
Odnosi se na intuiciju i percepciju. Povezana je s hipofizom i čulima vida, mirisa i sluha. Dragi kamen: safir i plavi akvamarin.

SEDMA – krunska čakra (ljubičasta boja)
Odnosi se na vezu s božanskim – spiritualnim. Dragi kamen: ametist.

Blokade čakri mogu uzrokovati različite zdravstvene probleme, poput anemije, gastritisa, grlobolje, alergije, aritmije itd.

U našem VALERA centru vodimo računa o čovjeku kao cjelini, tj. pomažemo vam da postignete ravnotežu na fizičkom, emocionalnom i mentalnom planu pa nam se tako možete javiti i ako želite pregled i balansiranje čakri!