I što je najvažnije djeluje.

zs1Baveći se dugo godina medicinom i veterinom shvatila sam da se u zadnje vrijeme većina liječenja svodi na farmakologiju: sve više lijekova, sve više nus pojava, otporni uzročnici i na kraju opet nove bolesti i opet novi lijekovi, alergije na sve i svašta…. uglavnom začarani krug. Promišljajući kako pomoći životinjama i njihovim vlasnicima otkrila sam homeopatiju. Spojila sam dugogodišnje iskustvo iz medicine i psihoterapije, veterinarsku medicinu i homeopatiju i postala veterinar homeopat. Životinje koje vidim u mojoj ambulanti obično su neizlječive regularnom veterinarskom medicinom ili su doživotno na lijekovima, često s uobičajenim efektima i popratnim nus – pojavama. Prekrasno je vidjeti kako dobro reagiraju na homeopatsku terapiju. Kritično bolesne životinje se mogu oporaviti u kratkom roku; životinje koje su bolovale godinama mogu ustati i potrčati nakon jednog dana. Naravno, da ne reagiraju sve životinje tako brzo na tretman no, lijepo je vidjeti da se to događa.

Širenjem svijesti o neškodljivom liječenju sve se više vlasnika obraća veterinaru homeopatu kako bi bez štetnih učinaka pomogli svojim ljubimcima, kako za akutne tako i za kronične bolesti. Obzirom da su životinje član obitelji proživljavaju sve njihove tuge, stresove, bolesti i tada je potreban holistički pristup kako životinji tako i vlasnicima jer je veza životinje i vlasnika neupitna.

Homeopatski lijek se određuje za svaku pojedinu životinju i ne postoje dvije iste pa makar imale istu bolest jer specifičnosti mentalnih, emocionalnih i fizičkih simptoma određuju konstitucijski homeopatski lijek.

Najspecifičnije je to da je nevažna doza. Uglavnom upotrebljavam visoke potencije (to su veća razrjeđenja iza Avogadrovog broja) i objašnjavam vlasnicima mačaka da on/ona trebaju dati jednu ili nekoliko kapi/kuglica jednom do tri puta dnevno dok se ne uoče promjene. Isto tako objasnim i vlasnicima konja; konj od 600 kg dobiva istu dozu kao mačka od 4 kg. Čudno, nije li? I još djeluje kako treba. Potencije/razrjeđenja i učestalost davanja je sve što objašnjava homeopatsku medicinu. Nije važno ako uzmete tri kapi ili čašu toga: razrijeđena je otopina još uvijek ista otopina određenog lijeka.

Možda je teško za shvatiti? Homeopatski lijekovi sadrže informacije upućene organizmu s detaljnim uputama kako dovesti tijelo u balans i iscijeliti ga.

Zašto se kontinuirano ne uzimaju lijekovi već samo nekoliko doza? Vrlo jednostavno jer ako želite nekome napisati poruku napisat ćete ju na jednom papiriću, nije potrebno isto pisati na deset papirića. Stavljanje puno informacija u mala pakiranja je homeopatija. U prošlosti smo trebali hrpe knjiga da bi došli do informacija dok danas možemo sve staviti na USB i u džep s istom količinom informacija. Nije stvar u količini nego u informacijama.

 
Kontaktirajte nas

Homeopatija poštuje zakone zdravlja, bolesti i snage i pomoću nje moguće je potaknuti organizam na što prirodnije funkcioniranje.

Kontaktirajte nas